DANIJELA ZBOG ALTERNATIVNE TERAPIJE PRESTALA DA UZIMA INSULIN I UMRLA: Zanemećete kad čujete kako su je LEČILI
Danijela Kar-Gom, Foto: Wiltshire Police/PA

užas

DANIJELA ZBOG ALTERNATIVNE TERAPIJE PRESTALA DA UZIMA INSULIN I UMRLA: Zanemećete kad čujete kako su je LEČILI

Žrtva je tražila alternativu svom insulinskom leku za dijabetes tipa 1 zbog njenog vegetarijanstva i straha od igala zbog čega se odlučila da se podvrgne ovakvim medotama lečenja

Objavljeno:

Danijela Kar-Gom, umrla je u Viltširu, u Velikoj Britaniji, gde se podvrgla alternativnom lečenju na radionici Paida Lajin prilikom koje se pacijenti šamaraju u cilju izlečenja.

Hongči Sjao (61) iz Klaudbrejka, u Kaliforniji, alternativni iscelitelj osumnjičen je zaubistvo iz nehata jer je tokom njegove terapije šamaranjem 71-godišnja dijabetičarka, kojoj je pozlilo, preminula.

Žrtva je tražila alternativu svom insulinskom leku za dijabetes tipa 1 zbog njenog vegetarijanstva i straha od igala zbog čega se odlučila da se podvrgne ovakvim medotama lečenja.

Ona se prvi put pridružila radionici Paida Lajin - što znači "šamar i istezanje" - koju je vodio optuženi u Bugarskoj u julu 2016. godine.

"Rečeno je da je to metoda samoizlečenja u kojoj se 'otrovni otpad' izbacuje iz tela tapšanjem i šamaranjem po delovima tela. On je objasnio da je tokom terapije prestala da uzima insulin. Postalo joj je veoma loše, počela je da povraća i postalo joj je teško da priča, da razume. Optuženi je bio prisutan, razgovarao je s njom o uzimanju insulina i bio je u poziciji da vidi efekte na Danijelu i šta se dešava kada prestane da uzima insulin i kada ponovo počne", rekao je tužilac.

Danijela je nakon incidenta nastavila da prisustvuje radionici optuženog u Viltširu u oktobru te godine.

Danijela Kar-Gom
Danijela Kar-Gomfoto: Wiltshire Police/PA

Ponovo je prestala da uzima insulin i ozbiljno se razbolela pre nego što je umrla četvrtog dana nakon što iscelitelj nije zatražio medicinsku pomoć za nju, rekao je tužilac Atkinson.

"Znao je da Danijela na ovaj način može da umre, a imao je uticaja na njenu odluku. Ukratko, odlučio je da čestita dijabetičaru koji je prestao da uzima injekcije, umesto da ga ubedi da ne rizikuje svoj život", dodao je.

Prethodno je iscelitelj bio krivično gonjen za smrt šestogodišnjeg dečaka koji je umro 2015. godine. Dečak je takođe prestao da uzima insulin nakon što su ga roditelji odveli na radionicu u Sidneju.

Tužilac je istakao da je iscelitelj gledao kako Danijela umire i danima ništa nije uradio da to spreči. Naime, žena je postala "sve više bolesna" i da se drugog dana "moglo čuti kako plače i viče dok je ležala na krevetu". Trećeg dana Danijela je "povraćala, bila je umorna i slaba, a do uveče nije mogla da govori".

Nažalost, 20. oktobra 2016,. godine Danijela Kar-Gom je umrla od dijabetičke ketoacidoze kao direktne posledice odluke da prestane da uzima injekcije insulina.

Bonus video:

01:19

DA LI ZNATE KOLIKI SE PROCENAT SRBA PRIDRŽAVA SAVETA LEKARA? Knežević otkrio zašto je alternativna medicina zastupljena kod nas?

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.